Set Kesihatan Optimum Shaklee

Set Kesihatan Optimum Shaklee membantu anda untuk menjalankan tugas harian dengan lebih aktif dan berkualiti. Jagalah kesihatan anda hari ini untuk menjamin masa depan yang bahagia.

Set Menyusu Shaklee

Menyusukan bayi memang saat yang indah. Tanda kasih sayang ibu dan anak. Hinggakan Allah s.w.t ada menyebut tentang penyusuan badan di dalam al quran. Dapatkan set penyusuan lengkap Shaklee.

Set Kurus Shaklee

Set Slim Shaklee ini dihasilkan daripada vitamin semulajadi. Ibu-ibu menyusu juga boleh mengambil set kurus Shaklee ini. Produk Shaklee tidak memberi kesan buruk kepada bayi. Set kurus Shaklee bukan saja menolong menurunkan berat badan malah menambahkan susu badan.

Set Kesihatan Kanak - Kanak

Set kesihatan kanak-kanak membantu mendapatkan secukupnya khasiat vitamin dan mineral untuk kesihatan anak-anak, kita boleh memberikan supplement shaklee yang selamat kepada mereka.

Set Kecantikan & Rawatan Kulit

Set kecantikan kulit wajah yang berasaskan konsep kecantikan sempurna gabungan alam semulajadi dan sains. Set ini khas untuk menyelesaikan masalah pada wajah samada kulit normal atau bermasalah. Terbahagi kepada dua iaitu NutriWhite & Enfuselle.

Thursday, 7 May 2015

10 KRITERIA PEMILIHAN SUPLEMEN TERBAIK

Assalamualaikum semua. Nak ambil suplemen ni bukan main sebarang-sebarang beli dan hanya ikut-ikut orang makan je tau. Pastikan anda membuat pemilihan suplemen terbaik berdasarkan kriteria-kriteria yang boleh dipercayai dan daripada sumber-sumber rujukan yang tepat dan sahih. Ingat, ia melibatkan nyawa jika anda tersalah pilih suplemen. Jadi, berhati-hati dan tanyalah kepada orang-orang yang anda boleh percayai seperti pakar nutrisi, doktor yang tahu ilmu nutrisi dan pengedar-pengedar suplemen yang bertauliah.

Adalah menjadi keutamaan kepada kita untuk memilih sesuatu yang melibatkan tahap kesihatan seterusnya memberi impak besar dalam kehidupan kita. Oleh itu, 10 kriteria penting yang harus anda ambil berat ialah:

1. Siapa SYARIKAT PENGILANG produk suplemen?
Syarikat yang menjual produk tertentu mungkin tidak mengeluarkan produk mereka. Mereka mungkin hanya "mengedar" produk. Produk-produk suplemen yang terbaik di pasaran akan dikeluarkan dan diedarkan oleh syarikat yang sama. Ini memastikan lebih kawalan ke atas kualiti proses pembuatan.

2. Adakah pengeluar suplemen mematuhi PROSEDUR FDA bagi pengilangan yang baik?
Ia adalah penting untuk mengetahui sama ada produk suplemen yang telah dikeluarkan di bawah Prosedur Pengilangan Baik FDA (GMP). GMP adalah garis panduan kawalan kualiti bahawa industri farmaseutikal perlu mematuhi peruntukan undang-undang. Prosedur ini tidak diperlukan oleh industri suplemen namun syarikat-syarikat yang terkenal adalah mereka yang bersedia untuk mematuhi garis panduan ini. Terdapat hanya segelintir syarikat nutrisi yang telah melaksanakan garis panduan ini dalam prosedur pembuatan mereka.

3. Adakah produk nutrisi ini MENJALANI UJIAN KUALITI ke atas bahan-bahan mereka?
Setiap kelompok produk pemakanan perlu mempunyai bahan-bahan mentah yang dianalisis untuk kemujaraban dan kualiti. Produk-produk suplemen yang terbaik akan mempunyai sebanyak 300 ujian kualiti ke atas setiap salah satu produk suplemen mereka.

4. Adakah produk suplemen yang anda gunakan diperbuat daripada BAHAN SEMULAJADI ATAU SINTETIK?
Bukan semua produk suplemen adalah 100% semulajadi; contoh bagi vitamin B. Ada vitamin B yang mendakwa sebagai 100% semulajadi, sesiapa yang mendakwa sedemikian adalah salah. Semua produk pemakanan berkualiti tinggi akan mengandungi banyak bahan-bahan semulajadi.

5. Adakah produk pemakanan mempunyai TARIKH LUPUT DICAP PADA BOTOL?
Sama seperti makanan yang akan rosak selepas tarikh luput, ini juga berlaku untuk produk nutrisi. Semua produk suplemen yang berkualiti tinggi akan dicap Tarikh Luput pada botol mereka.

6. Adakah produk suplemen ini LULUS "UJIAN AIR"?
Ujian air digunakan untuk memastikan penyerapan produk nutrisi. Banyak produk pemakanan di pasaran banyak bahan pengikat tiruan, bahan pengisi dan bahan pewarna yang apabila dimakan, sistem pencernaan kita tidak dapat memecahkan pil untuk penyerapan.

Ujian Air: Ambiil pil sampel daripada produk suplemen anda dan letakkan di dalam segelas air. Pil anda harus benar-benar  larut menjadi longgokan serbuk dalam masa 20 minit. Jika ia mengambil masa lebih lama, terdapat kebarangkalian yang sangat tinggi bahawa badan anda tidak akan dapat memecahkan produk-produk tersebut dan menyerapnya ke dalam darah anda.

7. Adakah pengedar produk pemakanan anda mempunyai LEMBAGA PENASIHAT SANINTIFIK YANG SAH?
Syarikat Nutrisi berkualiti tinggi akan mempunyai lembaga penasihat yang terdiri daripada pakar-pakar perubatan dan ahli sains yang terkenal di dunia. Banyak pengeluar pemakanan yang kurang ternama akan mempunyai 'lembaga penasihat' mereka yang terdiri daripada orang-orang yang tidak mempunyai pengiktirafan ijazah lanjutan dalam bidang biokimia atau pemakanan dan tiada autoriti dalam bidang pemakanan.

8. Adakah pengeluar suplemen mempunyai KEMUDAHAN PENYELIDIKAN YANG SAH?
Pengeluar berkualiti tinggi akan mempunyai bangunan berasingan yang dikhususkan untuk penyelidikan. Pengeluar lebih tinggi reputasinya akan meletakkan kemudahan penyelidikan mereka di sekolah-sekolah perubatan yang berprestij.

9. Adakah pengeluar suplemen MELAKUKAN UJIAN KLINIKAL pada produk suplemen mereka?
Pengeluar berkualiti tinggi akan melakukan ujian klinikal ke atas produk suplemen mereka di institusi berprestij seperti Harvard, Universiti Tufts, John Hopkins, Yale, UCLA, Stanford University, University of California Berkley. Ujian klinikal seperti ini harus dilakukan oleh institusi di luar sana supaya semua keputusan dan metodologi adalah lebih saksama dan tidak berat sebelah.

10. Adakah pengilang MEBERBITKAN PENEMUAN KLINIKAL DALAM JURNAL-JURNAL SAINS?
Pengeluar suplemen bukan sahaja melakukan ujian klinikal ke atas produk mereka tetapi mereka juga menerbitkan hasil klinikal mereka dalam jurnal-jurnal ulasan sains.

Selain itu, pengeluar yang berkualiti tinggi harus memperuntukkan sekurang-kurangnya US$1,000,000 setahun bagi penyelidikan untuk membangunkan dan menguji keberkesanan produk mereka.

Disamping itu pengeluar suplemen yang berkualiti tinggi juga akan mempunyai ramai saintis-saintis dan kakitangan yang bertauliah Sarjana atau lebih tinggi dalam bidang pemakanan.

Oleh itu, jika seseorang menjual produk suplemen, mereka perlu mengetahui jawapan kepada soalan-soalan ini. Jika mereka tidak lakukan semua ini, ANDA JANGAN MEMBAHAYAKAN DIRI SENDIRI! kerana ANDA TIDAK AKAN TAHU APA ANDA BELI dan tidak semua produk pemakanan dicipta sama.

Semoga perkongsian ini membantu anda untuk membuat pilihan suplemen terbaik buat diri anda dan keluarga. Usah membiarkan diri anda berada di dalam keadaan yang bahaya dengan mengambil suplemen-suplemen yang tidak diketahui sumbernya.

Ingin menjana pendapatan untuk diri dan keluarga anda? Saya sedia membantu. Tidak kira di mana anda berada, semua sangat mudah dizaman moden ini. Hanya tekad keazaman dan keinginan yang tinggi serta usaha diperlukan untuk merealisasikan impian anda.

Hubungi saya,
Azu Naurah
012 6705753
azunaurah@gmail.com
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Business Related about Shaklee

Oprah Dedicates Her To Shaklee

Shaklee US Tidak Sumbang Israel