Set Kesihatan Optimum Shaklee

Set Kesihatan Optimum Shaklee membantu anda untuk menjalankan tugas harian dengan lebih aktif dan berkualiti. Jagalah kesihatan anda hari ini untuk menjamin masa depan yang bahagia.

Set Menyusu Shaklee

Menyusukan bayi memang saat yang indah. Tanda kasih sayang ibu dan anak. Hinggakan Allah s.w.t ada menyebut tentang penyusuan badan di dalam al quran. Dapatkan set penyusuan lengkap Shaklee.

Set Kurus Shaklee

Set Slim Shaklee ini dihasilkan daripada vitamin semulajadi. Ibu-ibu menyusu juga boleh mengambil set kurus Shaklee ini. Produk Shaklee tidak memberi kesan buruk kepada bayi. Set kurus Shaklee bukan saja menolong menurunkan berat badan malah menambahkan susu badan.

Set Kesihatan Kanak - Kanak

Set kesihatan kanak-kanak membantu mendapatkan secukupnya khasiat vitamin dan mineral untuk kesihatan anak-anak, kita boleh memberikan supplement shaklee yang selamat kepada mereka.

Set Kecantikan & Rawatan Kulit

Set kecantikan kulit wajah yang berasaskan konsep kecantikan sempurna gabungan alam semulajadi dan sains. Set ini khas untuk menyelesaikan masalah pada wajah samada kulit normal atau bermasalah. Terbahagi kepada dua iaitu NutriWhite & Enfuselle.

Thursday, 20 August 2015

7 TIPS PERSEDIAAN UNTUK HAMIL

Ramai kawan-kawan di luar sana yang terkadang ambil mudah bab persediaan diri untuk mengandung atau hamil kan?

Ok tak apa, jom kita selami apakah persediaan yang perlu wanita peka tentang cara penjagaan diri untuk hamil. Apa yang akan saya kongsikan ini adalah lebih kepada diri wanita itu sendiri di samping suami yang sedia menanti kehadiran orang baru di dalam keluarga mereka.

PENJAGAAN DIRI

1. Sebelum mengandung atau hamil seseorang itu perlukan sokongan daripada suami. Ini penting bagi membantu isteri untuk mengambil pemakanan yang sihat dan mendapat rehat yang secukupnya agar fasa pertama kehamilan dapat dilalui dengan mudah dan tenang.

2. Suami dan isteri perlu banyak berdoa agar hubungan yang dijalin itu dapat membuahkan hasil seterusnya memberi kebahagiaan dan sinar baru dalam kehidupan mereka.3. Isteri perlu banyak berkorban dengan menjaga kesihatan tubuh badan agar anak yang terhasil di dalam kandungan itu nanti mendapat zat-zat yang sepenuhnya daripada tubuh si ibu.

4. Bangun malam untuk menunaikan solat sunat tahajjud, taubat, hajat dan witir sangat digalakkan kerana kita seringkali gagal untuk melakukan aktiviti senaman seminggu 3 kali. Oleh itu, dengan qiamullail yang dilakukan setiap pagi sekurang-kurangnya dapat membantu isteri untuk kekal cergas sepanjang hari.

5. Pengambilan makanan tambahan sebagai persediaan untuk hamil juga sangat penting. Ini kerana dengan tubuh yang sihat dan cergas dapat membantu isteri menjalankan tugasnya di rumah atau di tempat kerja dengan lebih bertenaga dan ceria.

6. Apabila saat kitaran haid sudah berlalu, pasti keadaan ini akan membuatkan jantung si isteri berdebar-debar untuk menunggu hasilnya di akhir kitaran. Walau apa jua hasilnya sama ada positif atau negatif, terimalah ia dengan redha dan pastinya ada hikmah yang lebih baik akan Allah beri kepada setiap hamba-Nya.

7. Teruskan berusaha tanpa putus asa kerana keputusan di akhirnya in shaa Allah akan ada manisnya.Selamat Mencuba dan Beramal!

Alhamdulillah, dengan mengamalkan pengambilan ESP, Vitalea, Vitamin C dan B complex saya bakal menimang cahaya mata yang keempat.

Anda ingin mencuba??Salam Ukhuwah
Azu Naurah
0126705753

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Business Related about Shaklee

Oprah Dedicates Her To Shaklee

Shaklee US Tidak Sumbang Israel